Επισκέπτες
από το 2003:

Free Web CountersGoogle


Οι βάσεις των γενικών μεταθέσεων μέχρι και το 2024 για ΔΕ και για ΠΕ. (Και ΔΕ 2000-2018)


Η μοριοδότηση όπως ισχύει από 1/9/2018 (και σε παρένθεση η παλιά). Ως δυσπρόσιτα θεωρούνται τα μέρη με 10, 11, 12 ή 14 μόρια.

Η ιστορία αυτής της προσπάθειας

Από το 1993 είχα μαζεμένες κάποιες πληροφορίες για τα σχολεία δευτεροβάθμιας στην Ελλάδα. Στην αρχή σε χαρτιά, ενώ από το 1998 τις έβαλα στο ίντερνετ. Η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη. Τόση που ακόμα και τα γραφεία και οι διευθύνσεις κατέφευγαν εκεί για να πάρουν πληροφορίες ή να ενημερώσουν. Από το 2003 που άρχισα να μετράω τις επισκέψεις, ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια σε μια δεκαετία.

Το 2009 αποφάσισα να πάω με απόσπαση στο εξωτερικό (στη Γερμανία συγκεκριμένα). Μάζεψα λοιπόν διάφορα στοιχεία για τα σχολεία του εξωτερικού καθώς και για τις διαδικασίες που ίσχυαν τότε (γιατί κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τότε) και τα έβαλα κι αυτά σε ένα άλλο χώρο στο ίντερνετ.

Εν τω μεταξύ, όλ' αυτά τα χρόνια, υπήρχαν παροτρύνσεις να φτιάξω κάτι αντίστοιχο και για την Πρωτοβάθμια. Όμως ο κόπος ήταν μεγάλος κι έτσι δεν το αποφάσιζα. Κάποιοι συνάδελφοι καταπιάστηκαν με κάτι αντίστοιχο (ή ίσως και καλύτερο) αλλά το παράτησαν. Ώσπου φέτος (2013) η γυναίκα μου πήρε μετάταξη στην Πρωτοβάθμια. Και για τις τοποθετήσεις τους, λέει, θα γίνει με τα μόρια της πρωτοβάθμιας. Άντε λοιπόν πάλι στο ψάξιμο. Κι αφού μπήκα στο χορό είπα να το κάνω ολοκληρωμένα. Να φτιάξω δηλαδή κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που είχα.

Παράλληλα, αυτόν τον καιρό, ο γιος μου ο Δημήτρης έχει τελειώσει τόσο τις σπουδές του στην πληροφορική όσο και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και ψάχνει για δουλειά. Του πρότεινα λοιπόν να κάνουμε μια γενικότερη ανακαίνιση. Να μαζευτούνε όλα τα στοιχεία κάτω από μια ενιαία ομπρέλα κι από κει και πέρα να υπάρχουν και σύνδεσμοι προς τα μπλογκ που έχω. Κι έτσι στρώθηκε στη δουλειά και ιδού το αποτέλεσμα.

Απολογία:

Εδώ μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις των Διευθύνσεων(!) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς και τις περιοχές μετάθεσης με το ποιες πόλεις και χωριά περιλαμβάνονται σε κάθε μια απ' αυτές. Για κάθε οικισμό πληροφορίες για: την απόσταση από την έδρα της διεύθυνσης, τις Μονάδες Δυσμενών Συνθηκών (μόρια), το τι είδους και πόσα σχολεία έχει καθώς και τον πληθυσμό που έχει (απογραφή 2011) και το υψόμετρο που βρίσκεται (και για τυχόν διαφοροποιήσεις παρακαλώ με).

Τα στοιχεία προέρχονται από προσωπική έρευνα (σε διάφορα χαρτιά και σάιτ) αλλά κυρίως η σελίδα ενημερώνεται από σας (και γι' αυτό σας ευχαριστώ). ΔΕΝ είναι ΕΠΙΣΗΜΑ αλλά σίγουρα είναι ΕΓΚΥΡΑ (με την επιφύλαξη τροποποιήσεων για τις οποίες δεν έτυχε να ενημερωθώ).
Όλα τα υλικά είναι διαθέσιμα σ' όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων αυτούς οι οποίοι αναφέρουν από πού πήραν αυτά τα στοιχεία (δηλ. αυτήν εδώ τη σελίδα). Για τους υπόλοιπους, τι να κάνουμε. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που (θέλουν να) δρέπουν τους καρπούς από τον κόπο των άλλων.

Για την Πρωτοβάθμια τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Δεν βρήκα πουθενά δημοσιευμένη τη μοριοδότηση των σχολείων. Ζήτησα βοήθεια από αιρετούς αλλά και από τη ΔΟΕ πλην όμως δεν πήρα καμιά απάντηση. Έτσι τα στοιχεία μαζεύτηκαν σπυρί - σπυρί, από τα σάιτ των διευθύνσεων, ή από το παλιό σάιτ του υπουργείου κι από κει και πέρα άντε στο Google (αναζητήσεις και χάρτες).

Ευχαριστίες:

Να εκφράσω και γραπτά τις ευχαριστίες μου σε όσους με βοήθησαν για όλα αυτά τα στοιχεία. Ειδικότερα βέβαια το Δημήτρη που έφαγε αρκετές ώρες (και μέρες) για να δώσει μια νέα μορφή στην όλη δουλειά μου. Από τις στατικές σελίδες περάσαμε στις δυναμικές και σ' ένα πιο σύγχρονο στιλ.

Επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που έστειλαν διορθώσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά και αυτούς από τις διευθύνσεις Καρδίτσας και Ηρακλείου που μου έστειλαν στοιχεία από τις περιοχές τους που δεν ήσαν διαθέσιμα τη στιγμή της επεξεργασίας.

Ευχαριστίες και στην κόρη μου που βοήθησε στην εισαγωγή των δεδομένων για το υψόμετρο. Η βοήθεια της ήταν σημαντική, ώστε να είναι πλήρη τα στοιχεία σήμερα (όπως και του Google Maps Find Altitude).